Általános információk > 2. oldal > Utazás - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Általános információk > 2. oldal > 22 weboldal. Kategória leírása:
Szponzorált linkek
Rio de Janeiro Info
http://www.riodejaneiro.hu

Egy brazil mondás szerint Isten hat nap alatt teremtette meg a világot és a hetedik napon megpihent Rio de Janeiro-ban.

Rio de Janeiro Info
Isztambul
http://www.isztambul.com/isztambul

Az egyetlen város, amely egyszerre két kontinensen fekszik: Isztambul. Egy csodálatos város, melynek már földrajzi elhelyezkedése is meghatározza jellemzőit. Egyszerre kelet és nyugat, a vizek, de egyben a mecsetek és múzeumok városa is. Törökország legnagyobb és egyben legnépesebb városa, területe 6620 km2, lakosainak száma meghaladja a 12 millió főt, s annak ellenére, hogy az ország fővárosa Ankara, mégis – egy rövidebb átmeneti időszaktól eltekintve - Isztambul maradt a gazdasági, művészeti és kulturális központ.

Isztambul
Leeds
http://www.leeds.hu/

Általános információk Leedsről, történetéről, gazdaságáról, látványosságairól, stb. utazóknak.

Leeds
Ljubljana, Szlovénia - információk
http://www.ljubljana.hu/index.php?menu=6&lang=1

A közlekedési szabályok betartását Szlovéniában szigorúan veszik, a határtól a nagyobb városok felé vezető utakon gyakran találkozhatunk forgalomellenőrzéssel. A főbb útvonalakon néhol lakott területen is engedélyezik a 70 km/h sebességet, de a feloldás után előfordulhat sebességmérés. Viszonylag enyhe szabálysértések esetén is magas büntetéssel kell számolni, de 8 napon belül csak a büntetési tétel fele fizetendő. Felhívjuk az utazók figyelmét, hogy amennyiben szabálysértést követtek el, igyekezzenek minél hamarabb befizetni a csekket a postán (ehhez segítséget lehet kérni a rendőrségtől), mert ha aznap ezt nem tudják megoldani, a rendőrség visszatarthatja a külföldiek útlevelét és másnap szabálysértési eljárás keretében, a büntetési tétel még emelkedhet is az eljárási költségek miatt.

Ljubljana, Szlovénia - információk
Maribor, Szlovénia - napjainkban
http://www.maribor.hu/index.php?menu=3&lang=1

Maribor jelenleg, közel 200 000 lakosú város, Szlovénia második legnagyobb városa, Alsó-Stájerország központja. A város mozgalmas történelme miatt pedig nemcsak a városnak, hanem a legtöbb háznak is története van. Maribor ma egyetemi város, fejlett kulturális, fesztiválközpont, vásárközpont. A csodaszép város színházzal, operával és balettel, világhírű szimfonikus zenekarral, valamint múzeumokkal és képtárakkal dicsekedhet. Sok-sok sport- és szabadidőközpontja van, de a kereskedelem és az ipar is a városi élet meghatározója. Maribor kellemes és vendégszerető város jól megóvott középkori városmaggal. Kedvelt turisztikai célpont, szinte az év egészében a várost ellepik az éttermekben, szórakozóhelyeken kikapcsolódni vágyó fiatalok. Napjainkban inkább a turizmus (téli, nyári egyaránt) élteti a várost. A város egyik legnagyobb nevezetessége a több mint 400 éves termő szőlőtőkéje, a világ legidősebb tőkéje, s itt található több Vinotéka a szlovén borok gazdag kínálatával.

Maribor, Szlovénia - napjainkban
Ankara, Törökország - információk
http://www.ankara.hu/index.php?menu=4&lang=1

Ankara korszerű, európaias jellegű, 21. századi város benyomását kelti, hiszen fejlődésében az utóbbi néhány évtized volt meghatározó. A szinte ismeretlen kis vidéki városkát Kemal Atatürk, a török köztársaság megalapítója 1923-ban emelte nemzeti fővárossá a katonailag sebezhető fekvésű kozmopolita szultáni székhely, Isztambul helyett. Ankarának e történelmi sorsforduló időpontjában mindössze 20 000-30 000 lakosa volt, 1985-ben viszont 215 km2-es területén már 2 millió, az egész agglomerációban pedig 3 millió lakos élt. Jelenleg közel 5 millióan élnek Ankarában és peremvidékén.

Ankara, Törökország - információk
Irány Hong-Kong
http://www.hong-kong.hu/

Hong Kong Kína déli tengerpartjánál elterülő szárazföldi csücsök és a hozzá tartozó szigetek. A Dél-Kínai Tengerbe ömlő Gyöngy-folyó (Pearl-folyó) torkolatának keleti oldalán helyezkedik el

Irány Hong-Kong
Hirdetések
Előző lap 1 [2] Következő lap
Oldal leírása
utazas.wyw.hu: WYW Utazás katalógus. Utazási irodák, utazási portálok, időjárás előrejelzés információk. Útleírások, szálláshelyek, szálláskeresők és repülőjegyek, Last minute utazási ajánlatok.
Gyűjteményünkben 3005 válogatott utazás témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 3005 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 25 | Linkre kattintás összesen: 411989