Általános információk > Ausztria információk > Utazás - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Általános információk > Ausztria információk > 18 weboldal. Kategória leírása: Ausztria általános információk
Szponzorált linkek
Graz, Ausztria
http://www.graz.hu/

Graz Stájerország fővárosa, és Ausztria második legnagyobb városa, s jelentős egyetemváros is egyben. Graz a maga 280 ezer fős lakosságával a legnagyobb település a Mura partján. 2003-ban az Európa Kulturális Fővárosa címet Graz nyerte el.

Graz, Ausztria
Ausztria városai
http://www.vilagvarosai.hu/europa/ausztria

Az országban több nagyváros is található, melyek jelentős szerepet szolgálnak az ország életében, és rengeteg turistát vonzanak egész évben az országba.

Ausztria városai
Ausztria info
http://www.ausztriainfo.com/

Kiinduló pont az Ausztriába utazók számára. Ausztria részletes bemutatása, történelmének rövid ismertetése, tartományainak részletes bemutatása, főbb városainak, nevezetességek, látnivalók leírása, hasznos információk utazás előtt. Ausztria világörökségeinek ismertetése. Várak és kastélyok bemutatása tartományok szerint. Linkgyűjtemény csoportokba szedve. Sípályák felsorolása, turista kártyák stb.

Ausztria info
Bécsi kultúra
http://www.wien.hu/kultura

Ausztria fővárosa igazi kulturális központ, ahol mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb kikapcsolódási lehetőséget. A Staatsoper illetve a Volksoper híres operadarabokkal vonzzák a közönséget, a színházak folyamatosan látványosabbnál látványosabb előadásokat tűznek repertoárjukra. A museumquartier területén mindennaposak a különböző kiállítások. Bécs területén rengeteg múzeum található, melyek különböző tárlatokkal és állandó kiállításokkal várják a turistákat. Nem feledkezhetünk meg a világhírű Kunsthistoriches és Naturhistoriches Múzeumokról, de találhatunk kevésbé látogatott, ám mégis érdekes múzeumokat is, mint például a Snaps- vagy Kávémúzeum. Bécs nemcsak felnőtteknek de a gyerekeknek is kínál kikapcsolódási lehetőségeket.

Bécsi kultúra
Bécs - Általános információk
http://www.wien.hu/tortenet

A város története egészen a kőkorra nyúlik vissza. A várost övező területeket már a kőkorban is lakták, s Bécset feltehetően kb. Krisztus előtt 800-ban alapították. A város kelta településként is bekerült a történelembe, majd a Római Birodalom Pannóniai provinciájának részévé vált. A rómaiak idején fontos szerepet töltött be védelmi vonalként. A magyar síkság menti fekvése miatt többszöri súlyos támadásnak volt kitéve, amely szinte elpusztította a várost. A barbár rombolás végét I. Ottó Német-Római császár uralkodása hozta el, 955 megszüntette a barbár betöréseket, majd kb. húsz év múlva a német Babenbergeknek adományozta. A város fellendülése a 10. századra tehető, ekkor a német Babenberg-dinasztia uralkodása alatt Bécs kereskedelmi központtá vált. A dinasztia hatalmának megdöntése zavaros időszakot és az interregnum uralom időszakát hozta el.

Bécs - Általános információk
Ausztria - Alpok nyaralás kalauz
http://www.ausztriakalauz.hu/

Utazási és kirándulási célpontok az osztrák Alpokban. Hegyi felvonók, szurdokok és látnivalók.

Ausztria - Alpok nyaralás kalauz
Klagenfurt közlekedése, tudnivalói
http://www.klagenfurt.hu/kozlekedes

Az autós közlekedést tekintve, a legjelentősebb útvonal az A2-es autópálya, amely összeköti Klagenfurtot Béccsel és Villach-hal, így könnyen megközelíthető Karintia tartomány székhelye.

Klagenfurt közlekedése, tudnivalói
Klagenfurt
http://www.klagenfurt.hu/latnivalok

Linwurmbrunnen (Sárkány-kút): Hatalmas méretei alapján lenyűgöző emlékművet, 1590-ben készítette Ulrich Vogelsang, aki a szobor felavatását azonban már nem érte meg, hiszen a remekmű elkészülte előtt meghalt. A művet testvére, Andreas fejezte be.

Klagenfurt
Bécs Info
http://www.wien.hu/

Bécs, avagy ahogy a németek nevezik Wien, Ausztria fővárosa és egyben az ország legkisebb szövetségi tartománya. A főváros az ország egyik szellemi, kulturális és gazdasági központja is. Itt találhatóak Ausztria főbb közigazgatási szerveinek székhelyei. A Duna által kettészelt város a Bécsi medencében terül el.

Bécs Info
Linz Info
http://www.linz.hu/

Ausztria legnépesebb városainak egyike, mely Bécs és Graz után a harmadik legnagyobb település, egyben Felső-Ausztria tartományának a székhelye is. Linz mezőgazdasági művelésre kitűnően alkalmas, sík rónaságon fekszik, a Mühlviertel és az Alpok között. A táj nyugodt szépségét, csak a Duna töri meg.

Linz Info
Linz látnivalói
http://www.linz.hu/latnivalok

A város szívében elhelyezkedő Hauptplatz közvetlenül a Duna mellett helyezkedik el. A 220 méter hosszú és 60 méter széles tér közepén található a Szentháromság-szobor.

Linz látnivalói
Klagenfurt, Ausztria - információk
http://www.klagenfurt.hu/tortenelem

A legenda szerint évszázadokkal ezelőtt Klagenfurt helyén egy hatalmas mocsár helyezkedett el, amelynek csak egyetlen lakója volt, egy hatalmas, rémisztő sárkány. A szájhagyomány szerint Karintia tartomány mostani fővárosának megalapítását meglehetősen látványos események előzték meg: megölték a sárkányt, kiszárították a mocsarat, gyökerestül kiirtották az ősvadont, és az egykori lápos vidéket egy csodálatos vidékké, termőfölddé varázsolták. Ezenkívül a város védelme érdekében egy hatalmas őrtornyot építettek. Azonban ez csak legenda.

Klagenfurt, Ausztria - információk
Linz - Információk
http://www.linz.hu/tortenet

Régészeti kutatások tanúsága szerint már a csiszolt kőkorban is éltek emberek a város területen. Első írásos emléke az i. sz. 4 századról való, amikor Lentia néven említik a mai Linz települését. A elnevezésből valószínűsíthető, hogy lakossága kelta ősökkel rendelkezett. A középkorban, pontosabban a 700-as években a bajor királyság fennhatósága alá kerül, a birodalom keleti határterületévé válik. 799-ben már Linze a település neve. Bécshez hasonlóan a 13. században a Babenbergek szerzik meg a város irányítása fölötti hatalmat, majd 1489 és 1493 között rövid ideig a Római Birodalom királyi székhelyeke volt. 1490-ben már tartományi fővárosi rangot nyert el. I. Maximilian további kiváltságokat adományoz a városnak, 1497. március 3. hídépítési jogot ad a linzieknek. Ez azért jelentős, mert a linzi a harmadik híd volt, ami a Duna fölött átívelt, így nagy megtiszteltetésnek számított.

Linz - Információk
Linz és a kultúra
http://www.linz.hu/kultura

Hitler grandiózus álmával kezdődött meg Linzben a kulturális intézmények elterjedése. A Führer tervei szerint a város nemcsak ipari és kereskedelmi központ lett volna, hanem Európa egyik művészeti metropolisza. Linz legismertebb kulturális eseménye a minden évben megrendezett Brucknerfest. A különböző rendezvényeknek köszönhetően, mint például az Ars Electronica Linz igazi kulturális központtá fejlődött. A Brucknerfest és az Ars Electronica rendezvények mellett a város ad otthont a Pflasterpektakel-nek, a Klangwolkenek, illetve a Linzfestnek is. A város erős kulturális jellegét igazolja az, hogy a település 31 galériával, 12 népművészeti házzal büszkélkedhet. Ezek az igen népszerű programok illetve intézmények 2005-ben több mint 700 ezer látogatót vonzottak a városba. A település kulturális jellegét hangsúlyozza az is, hogy 2009-ben Európa egyik fővárosa Linz lesz. l

Linz és a kultúra
Autókölcsönzés Ausztriában
http://autoberlesonline.hu/ausztria/

Ausztria legforgalmasabb repülőtere, és egyben legnépszerűbb bérautó felvevő helye, Bécs-Schwechati nemzetközi repülőtér (VIE).

Autókölcsönzés Ausztriában
Hirdetések
Előző lap [1] 2 Következő lap
Oldal leírása
utazas.wyw.hu: WYW Utazás katalógus. Utazási irodák, utazási portálok, időjárás előrejelzés információk. Útleírások, szálláshelyek, szálláskeresők és repülőjegyek, Last minute utazási ajánlatok.
Gyűjteményünkben 2829 válogatott utazás témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 2829 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 25 | Linkre kattintás összesen: 394175