Általános információk > Németország információk > Utazás - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Általános információk > Németország információk > 9 weboldal. Kategória leírása: Németország általános információk
Szponzorált linkek
Drezda, Németország
http://www.drezda.hu/

Német neve Dresden, a német szövetségi tartomány, Szászország fővárosa, emellett pénzügyi és gazdasági központja is. Lakossága közel 500 ezer fő, elővárosokkal együtt eléri az egymillió főt. Gyakran emlegetik az „Észak Velencéjeként”, illetve „Elba Firenzéjeként” (Elbflorenz), utalva jelentős kulturális szerepére. (Johann Gottfried Herder német filozófus nyomán)

Drezda, Németország
Essen,Németország
http://www.essen.hu/

Essenben 852-ben alapítottak kolostort, s az apátságot körülvevő házak gyarapodásának köszönhetően 1244-ben már városjogot kapott, a 13-14. században már városfal védte a települést. A 17. században indult rohamos fejlődés következtében iparvárossá nőtte ki magát, mígnem a 20. századra már magába olvasztotta a környező településeket.

Essen,Németország
Köln, Németország
http://www.koln.hu/

Köln Németország negyedik legnagyobb városa (Berlin, Hamburg és München után). A Ruhr-vidéken, Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi tartományban található. Németország egyik legrégebbi városa: a rómaiak alapították 50-ben. Köln a Rajna folyó két partján fekszik, Bonntól 30 km-re északra és Düsseldorftól 40 km-re délre. Köln Németország egyik legeredetibb városainak egyike, saját dialektusával, saját sörkultúrájával és utánozhatatlanul szellemes, bohókás, vidám karakterével, mely a város híres, zajos karneválján is megnyilvánul.

Köln, Németország
Stuttgart, Németország
http://www.stuttgart.hu/

A település első írásos emléke 1160-ból származik. A város címere nagy történelmi múltról tanuskodik, hiszen a jelkép egy fekete ugró ló, sárga-arany színű háttéralappal. Stuttgart a 13. század első felében városi rangot kapott. A 14. században Eberhard gróf áttetette székhelyét Beutelsbachból Stuttgartba. 1496-ig székhelye a Württembergi grófságnak, a várost a herceg favázas szerkezetű épülettel egészítette ki. A 16. században épült Régi Kastély- mely ma is az egyik legszebb nevezetesség Stuttgartban-ebből a korszakból származik. Ma itt található a Württembergi Tartományi Múzeum.

Stuttgart, Németország
Bonn, Németország
http://www.bonn.hu/

Bonn Nordrhein-Westfalen tartomány déli részén fekszik, Rheinland-Pfalz tartomány határán. A rajna-parti város alig húsz kilométerre délre található a nem kevésbé híres Kölntől.

Bonn, Németország
Dortmund, Németország
http://www.dortmund.hu/

Dortmund címere egy jobbra pillantó, fekete sast ábrázol, vörös csőrrel és karmokkal. Az eredetileg sárga alapot 1964-ben aranyszínűre cserélték, s azóta csupán jelentéktelen változtatások voltak a sason és magán a címeren. Nem hivatalos használatához a városvezetés engedélyét kell kérni. Dortmund hivatalos színe mégsem a sárga és a fekete, hanem a vörös és a fehér, amely két szín a város zászlajának alapjaként szolgál.

Dortmund, Németország
Németország városai
http://www.vilagvarosai.hu/europa/nemetorszag

Berlin nem csak amiatt jelentős, mert az ország fővárosa, hiszen itt található többek között a berlini tévétorony, melynek megépítéséhez rendkívül sok legenda fűződik. Berlin leghíresebb tere az Alexanderplatz, mely fontos közlekedési csomópont, a TV- torony és a berlini dóm közelében található.

Németország városai
Düsseldorf, Németország
http://www.dusseldorf.hu/

Az első források 1159-ben említik a várost. 1288-ban Düsseldorf Berg grófjától városi rangot kap, majd ezt követően 1511-től már Düsseldorf a székhelye a Berg és Jülich hercegségnek. A harmincéves háború és a spanyol örökösödési háború rengeteg pusztítást okozott a városnak, amit II. János Vilmos fejedelem alatt újjáépítettek.

Düsseldorf, Németország
Németország utazási irodák kereső
http://utazasi.irodak.com/europa/nemetorszag/

Hasznos infók, utazási irodák kereső. Fontos tudnivalók Németországról.

Németország utazási irodák kereső
Hirdetések
Oldal leírása
utazas.wyw.hu: WYW Utazás katalógus. Utazási irodák, utazási portálok, időjárás előrejelzés információk. Útleírások, szálláshelyek, szálláskeresők és repülőjegyek, Last minute utazási ajánlatok.
Gyűjteményünkben 2829 válogatott utazás témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 2829 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 25 | Linkre kattintás összesen: 394175